Ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage is een van de meest bekende massagevormen en ondertussen al duizenden jaren oud. De basis van deze massage is de geest en het lichaam tot rust te brengen.

De ontspanningsmassage is in de eerste plaats een zachte en rustige variant van de klassieke massage en bestemd voor diegenen die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen. Een ontspannen lichaam zorgt tegelijk voor mentale ontspanning. Een regelmatige ontspanningsmassage werkt ook preventief omdat het lichaam deze ontspanning opslaat in het lichaamsgeheugen en hier steeds makkelijker aan kan refereren. Dit kan een herhaling van klachten voorkomen.

De redenen voor een ontspanningsmassage zijn erg uiteenlopend en verschillen van persoon tot persoon. De meerderheid van al diegenen die regelmatig zo’n massage laten uitvoeren zoeken ontspanning en willen in de eerste plaats hun stress verminderen. Stress kan de oorzaak zijn van de meest uiteenlopende gezondheidsklachten, zoals:

  • Pijn en chronische pijn
  • Stijve en pijnlijke spieren
  • Alle soorten rugpijn
  • Nek- en schouderklachten
  • Hoofdpijn en migraine

Een ontspanningsmassage kan verlichting brengen en de pijn doen verzachten en in sommige gevallen zelfs (tijdelijk) laten verdwijnen.

Bij een ontspanningsmassage van 30 minuten wordt er voornamelijk aandacht besteed aan het gelaat, de rug, de nek en de schouders.

Bij een ontspanningsmassage van 45 minuten wordt dit uitgebreid met de armen.

Bij een onspanningsmassage van 60 minuten wordt het gehele lichaam gemasseerd. 

 

Sportmassage

Een sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met een sportmassage zorg je ervoor dat afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevorder je het herstel van je spieren en lichaam.

Je kunt bijvoorbeeld enkele dagen voor als enkele dagen na een flinke inspanning een sportmassage nemen. Sportmassages worden ook preventief gebruikt om blessures te voorkomen. Als je al last hebt van een blessure, dan zorgt een sportmassage voor sneller herstel.

 

Bij een sportmassage wordt stevig gemasseerd, waarbij bijvoorbeeld bindweefsel wordt losgemaakt en knopen uit je spieren worden gehaald. Daarvoor moet er diep in de spieren worden gemasseerd, wat soms niet prettig aanvoelt. Bedenk dan dat je even door een zure appel heen moet bijten, voordat je je beter gaat voelen. Je lichaam geeft met deze pijn namelijk aan dat er iets niet goed zit en juist dat wordt door de sportmasseur verholpen. Overigens zal de sportmasseur altijd in de gaten houden of de massage niet te intens wordt.

Voordat de massage begint, zal de sportmasseur met je bespreken waar je op dat moment behoefte aan hebt. Je geeft aan wat je met de massage wilt bereiken en waar de focus van de massage moet komen te liggen. Bijvoorbeeld op je benen, schouders, nek of rug.

 

Een sportmassage verbetert de doorbloeding van je spieren, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daarmee wordt het herstel van je lichaam bevordert en voorkom je blessures door overbelasting van je spieren.

Doordat een sportmassage vrij stevig is, is deze niet geschikt vlak voor of na een grote inspanning. Daarmee zou je je spieren namelijk teveel belasten en zul je er eerder nadeel van ondervinden dan er voordeel van hebben. Als je je wilt laten masseren vlak voordat je een grote inspanning gaat leveren, kies dan altijd voor een massage die de spieren niet al te zeer belast. Een goede sportmasseur zal je hier ook naar vragen en zijn massage daar op aanpassen.

 

Hiernaast kan ik je na de behandeling voorzien van kinesiotape. Dit helpt de spieren te ontspannen en bevordert het herstel na een blessure.

 

Lashlift behandeling

Wat is Lash Lift?

Lashlift is het krullen van de natuurlijke wimpers zonder valse wimpers aan te brengen. De wimpers worden gelift door speciale siliconen pads. Hierna worden 2 vloeistoffen aangebracht die beide een bepaalde tijd moeten intrekken. Lashlift is toepasbaar op bijna alle wimpersoorten, zowel op kortere als lange wimpers. Met de Lash Lift techniek worden de wimpers omhoog gelift, om een  sprekende blik te krijgen.

 

Voordelen Lashlift

- Resultaat 6 tot 9 weken zichtbaar

- Je hoeft geen mascara en/of wimper krultang meer te gebruiken

- Geeft een natuurlijke uitstraling

- Na 24 uur bestendig tegen water, douchen, zweten, tranen, zwemmen en slapen

- Wimpers hebben nog nauwelijks verzorging nodig

- Ideaal voor lichte/blonde wimpers

 

Hoe het werkt

- De onderwimpers worden afgeplakt met leukopor

- Er worden siliconen pads op uw oogleden geplaatst, de dikte hangt af van de natuurlijke wimpers, S, M of L

- De wimperhaartjes worden aan de siliconen pad bevestigd met een speciale bonder

- Beide vloeistoffen worden nu omstebeurt aangebracht op de wimpers

- Indien gewenst kunnen de wimpers geverfd worden

- Daarna zijn uw wimpers mooi gelift gedurende 6 tot 9 weken

 

Nazorg:

- De eerste 24 uur mogen de wimpers niet nat worden, denk aan douchen, regen, sauna, stoom..

Gebruik de eerste 24uur na de lift geen olie producten- Probeer niet op de ogen te slapen, dit kan het resultaat beïnvloeden

- Reinig de ogen niet poetsend of wrijvend, maar probeer met de lift mee te reinigen, dus omhoog en omlaag, zo houdt je een mooi resultaat en voorkom je dat de wimpers door elkaar gaan staan.

 

 

 

Wenkbrauwen

De wenkbrauwen liggen centraal in het gezicht en bepalen daardoor ook grotendeels de gezichtsuitdrukking. Je kan de wenkbrauwen op verschillende manieren accentueren. Door middel epileren en verven van de wenkbrauwen creëer ik de perfecte wenkbrauw voor je. Ik kijk naar jouw wensen en wat er het beste bij je gezicht past. 

 

– Wenkbrauwen epileren:

Hierbij wordt er door het gebruik van een pincet een model gecreëerd in de wenkbrauwen en de overtollige haartjes verwijderd. Er wordt gekeken naar de gezichtsvorm om zo de perfecte vorm en model van de wenkbrauwen te creëren. 

 

– Wenkbrauwen verven:

Het verven van de wenkbrauwen zorgt ervoor dat deze meer opvallen en beter bij de haarkleur past. Schrik niet als de kleur van de wenkbrauwen na het verven nét iets te donker is; hoe goed de verf ook wordt verwijderd, na enkele wasbeurten is de felheid er af en blijft de kleur lang en gelijkmatig zitten. Is de kleur direct na het verven precies goed, dan bestaat het risico dat het na enkele dagen al weer iets te licht is en dat dan ook blijft. 

De verf blijft gemiddeld 4 tot 5 weken zitten. Dit proces gaat in de zomer door zonlicht, zwemmen in chloorwater etc. wat sneller.